بساط مرمتگران در حوزه علميه بلده پهن است

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مازندران در گفتگو با ميراث آريا(chtn) با بيان اين مطلب افزود: محور فرهنگي بلده داراي آثار تاريخي بسياري چون بناي خان باباخان، قلعه پولاد، خانه نيما و برج مقبره‌‌هاي بسيار است.

مهدي ايزدي با اشاره به اجراي بخشي از عمليات مرمت اين حوزه علميه در سال جاري، بيان داشت: هم اکنون نصب کانال ناکش و زه کش به منظور دفع رطوبت در حال انجام است.

وي با بيان اينکه استحکام بخشي ديوارهاي اين حوزه نيز در حال انجام است، گفت: همچنين اقدامات مرمتي ديگري چون دوخت و دوز ديوارها، اندود داخلي و بيروني بنا، حذف الحاقات و اندودهاي ايجاد شده در دوره‌هاي گذشته انجام مي‌شود.

ايزدي اضافه کرد: کف سازي، ساخت در و پنجره، اندود گچ کاري، ساخت يک واحد سرويس بهداشتي و حمام، کف سازي حياط و برگرداندن سقف بنا از حالت شيرواني به شکل اوليه و کاه گلي آن در دستور کار قرار دارد.

به گفته اين مقام مسوول، کاربري در نظر گرفته شده براي اين حوزه علميه، راه اندازي يک مرکز فرهنگي، تحقيقاتي به منظور نمايش پژوهش‌هاي انجام شده توسط شيخ فضل الله نوري است.

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي استان مازندران اين حوزه علميه را داري دو در ورودي، حياط اندروني، اتاق‌هاي بسيار پيرامون اين حياط با کاربري مدرسه توصيف کرد و گفت: پيش بيني مي‌شود اين بناي تاريخي در سال 90 به بهره برداري برسد.

/119

انتهای پیام/

کد خبر 1389092848